İNEGÖL MOBİLYASI

İnegöl;100 Yıldan fazla tecrübesi ile şehrin lokomotif sektörü olan mobilyacılıkta ,  yurt içi toptan satışları dışında,  90’nın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirerek,  Türkiye’nin ‘MOBİLYA BAŞKENTİ’ olma yolunda önemli bir yol kat etmiştir.

Bugün Ülkemizin mobilya ihracatının %15’i İnegöl’den gerçekleşmektedir.

2000’li yılların başından itibaren kurumsal yapısını oturtan ve markalaşan İnegöl mobilya sektörü, özellikle MODEF fuarları ile kalite ve pazarlama anlamında büyük bir ivme kazanmış, “Türkiye’nin modası, İnegöl Mobilyası”, söylemi ile sektöre damgasını vurmuştur.

İnegöl 100 yıldır her yeni güne mobilya ile uyanıyor ve 99 dilde mobilya üretiyor.

İnegöl Köftesi

İnegöl Köftesi Bulgaristan göçmeni olan besler ailesine dayanmaktadır. Filibe’nin Pazarcık ilçesinde aile mesleği olarak köftecilik yapan ve burada “Köfteciler” diye anılan ailenin oğlu İbrahim Besler İnegöl’e göç ettikten sonra İnegöl’de de aile mesleğini sürdürmeye devam etmiştir. İbrahim Besler’in yetiştirdiği ustalar tarafından ilçemizde yapılmaya başlayan köfte zamanla İnegöl Köftesi adını almıştır.

İnegöl Ticaret ve sanayi Odasının girişimleriyle Türk Patent Enstitüsünden patent alınması sayesinde, İnegöl köftesi Resmi Gazete’ye de girerek tescilli bir marka olmuştur. 

İnegöl Köftesine lezzetini veren İnegöl ve çevresinde yetişen dana ve kuzu ve koyun etlerinin özel olarak karıştırılmasından kaynaklanmaktadır. 

MADEN SULARI:

Çitli Maden Suyun tanıtımına Padişah Abdülaziz’in mide sancıları sebep olmuştur. Hazımsızlık çeken padişaha hekimler bu suyu tavsiye etmiş, değişik yerlerden getirilen maden suları arasında Padişaha en çok şifayı Çitli Maden suyu sağlamıştır. Maden suları arasında yapılan yarışmalarda bir Türkiye birinciliği bulunan maden suyunun, Amerika ve Avrupa’daki 7 ülkede yapılan yarışmalarda 9 altın madalya almıştır. İyice azalan Çitli Maden suyu yanında İnegöl Kınık maden suyu ile tanınmaktadır.